Browse By

Реклама

Max Mara – Max Mara (2004)

Max Mara - Max Mara 2004Парфюмите имат жизнен цикъл. Появяват се, радват се на някакъв интерес, изживяват своя успех или забвение и някой ден си отиват, защото вече не отговарят на вкуса на публиката, или просто изместени от десетките нови разработки на този динамичен пазар. Но когато това се случи с парфюм, който сам си познавал добре и си харесвал … ами, чувстваш се някак остарял.

Доскоро смятах, че Max Mara още може да се намери навсякъде и на добра цена. Началното ми запознанство с него беше в един кипърски Debenhams и веднага пожелах да го имам. Седем години и два свършени флакона по-късно, той вече е рядкост и 40 мл. струват 90 евро.

Max Mara на Max Mara е първият парфюм на модната къща. Дело е на Дафни Бугей, флаконът е разработка на Тиери де Башмакоф. Самият парфюм се радва на изключително балансирана композиция. Вкусни, сладки цитруси, подправени с пикантен джинджифил преливат в плътно, кремаво цветно сърце от лилия, магнолия и муск. Всичко това е обгърнато в сладост, но сладост умерена и изискана, балансирана от дървесните нокти. Не е лесно да сложиш захарна нотка в парфюм, без той да звучи лекомислено или евтино, но при Max Mara някак се получава, поне при мен усещането е повече за медена, отколкото за захарна сладост. Ароматът е женствен и елегантен, уютен и кротък, може да се носи през всички сезони и по всякакви поводи.

Трайността е добра. Ако ви попадне отнякъде, пробвайте го непременно. По всичко изглежда, че е спрян от производство.

Пирамида на Max Mara

Джинджифил, Сицилиански лимон, Дървесен сок

Магнолия, Бяла лилия, Муск, Орхидея

Захарна тръстика, Кашмирено дърво, Екзотична дървесина

2 thoughts on “Max Mara – Max Mara (2004)”

  1. Димитър says:

    🙂 2014 година . Сега е 2017 и силно се надявам да сте намерили Max Mara в магазините ! Продавам я с радост и успех . Парфюм с характер и характер – в парфюм 🙂 !

  2. did suzuki says:

    Един много, многоо любим и обожаван парфюм… Ужасно много ме е яд за него! Така се получи и с още един много любим парфюм на Dior….

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: