Browse By

Реклама

Tom Ford – Tom Ford for Men (2007)

Първият мъжки аромат от Том Форд се появява в магазините през 2007 след Black orchid и специалната му колекция, с претенцията да бъде „една лична интерпретация на съвременната мъжественост“. Рекламната му кампания е запомняща се и грубо провокативна, с откровенно сексуални препратки, типично в стила на Форд.

Като композиция, Tom Ford for men звучи сложно, но на носене е доста хармоничен, тъй като нотките се сливат много добре. Въведението му е Средиземноморско, хладно, с джинджифил, масло от лимонени листа, босилек, бергамот, листа от виолетка и мандаринов портокал. Средните нотки са от портокалови цветове, цвят от грейпфрут, тютюневи листа и черен пипер, а основата е от амбра, кедър, ветивер, дъбов мъх, кожа, циприол и доминиращо пачули. Дъбовия мъх и тютюна са осезаеми, цялостното усещане за парфюма е богато и жизнерадостно, с изненадващо тъмна мускусна база, благодарение на циприола. Съставките са от най-високо качество. Уханието е с отлична трайност, без да е задушаващо силно. Един елегантен парфюм и съвсем не скучен, въпреки че не успява да се нареди сред най-оригиналните откъм композиция.

Шишенцето е същото като на Black orchid, но от изчистено, прозрачно стъкло с 18 каратова златна плочка, с широка основа и тясно гърло, форма, която след White patchouli вече асоциираме с парфюмите на Том Форд.

Парфюмът се предлага в разфасовки от 50 мл и 100 мл в концентрация Eau de Toilette.

Пирамида на Tom Ford for Men

Джинджифил, Масло от лимонени листа, Босилек, Бергамот, Листа от виолетка, Мандаринов портокал

Портокалови цветове, Цвят от грейпфрут, Тютюневи листа, Черен пипер

Амбра, Кедър, Ветивер, Дъбов мъх, Циприол, Пачули

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: