Browse By

Реклама

Pierre Balmain – La Mome (2007)

La Mome (“Хлапето”) е дамски парфюм, представен през 2007. Той е посветен на Едит Пиаф и излиза по време на заснемането на филм за нейния живот, режисиран от Оливър Дахан. Филмът печели 2 Оскара, 5 Сезара, 3 Чешки Лъва и награда Златен глобус. Главната актриса Марион Котияр печели награда за главна женска роля.

La Mome обаче някакси не успява да улови духа на Едит Пиаф. Нейният живот е труден и ужасно нещастен. Родена е буквално на улицата, отраства сред отрепки, ражда на 17, а две години по-късно дъщеря й умира. Омъжена е 2 пъти, но мъжете в живота й носят само болка. Борба, непрестанна борба и сърцераздирателни загуби, това е съдбата на Едит Пиаф. Но тя пее от сърце и предава емоциите си на своите слушатели, като магия.

Човек би очаквал поне парфюм, носещ духа на годините, в които е живяла – 1915-1963 – като Bandit или Tabac Blond, но La Mome е сякаш твърде женствен и срамежлив. Вместо да пее, да крещи, той нашепва. Къде е агресията, къде са силата и страстта на Едит Пиаф, къде са задимените клубове, пушека, кожата, секса?

В La Mome може би липсва категорично послание, вдъхновение, прилика с великата певица, на която е посветен, но все пак той е топъл и мускусен, красив и чувствен, ориенталско-подправков с носталгичен ретро полъх.

Композицията започва с плодово-подправкова импресия, обгърната и затоплена от смолистата топлина на смирната и опопонакса. Анималистичната нотка на сивата амбра е потушена до рехава сянка, централна роля играят розата и виолетката, леко напудрени от ирис. Ароматът има определен гурманд аспект, леко сиропен, мек, сочен и плодов, но без да отива твърде далеч. Просто един спокоен и уютен парфюм.

La Mome е изключително подходящ за есенно-зимния период и семейна, интимна обстановка.

Трайността е отлична, а флаконът е безспорно привлекателен.

Парфюмът се разпространява като 50 мл. и 100 мл. Eau de Parfum. Първоначално е пуснат като лимитирана серия от 50 мл, а вече е достъпен и за масовия потребител. Лесно се открива в международните онлайн магазини и е на разумна цена (около $30 за 100 мл).

Пирамида на La Mome

Фрезия, Роза, Розов пипер

Роза от Дамаск, Малина, Виолетка, Смирна

Муск, Ирис, Амбра, Опопонакс

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: