Browse By

Реклама

Mythos – Hommage a Greta Garbo (2009)

Mythos-Greta-GarboГрета Гарбо, родена като Грета Густафсон, е една от култовите актриси на своето време, гарантиран успех за всеки филм на Метро Голдуин Майър. Нейната кариера застъпва периода на преход между нямото кино и Златната епоха на Холивуд. Първата й изява е на 17 години във филма „Скитника Питър“, след като е забелязна в реклама за универсалния магазин, в който работи. Между 1922 и 1924 тя играе в Кралския драматичен театър в Стокхолм. Там се запознава с Мауриц Стилър, който й помага да се изгради като актриса, дава й сценичното име Грета Гарбо и роля в „Историята на Гьоста Берлинг“.

Оттам нататък историята на Грета Гарбо е история на възход и слава. Актьорската й игра, и особено изразителния й поглед бързо печелят критиката и носят награди на филмите, в които участва. Грета Гарбо има 4 номинации за Оскар, почетна награда за цялостно творчество и е наредена под номер 5 в класацията на най-великите актриси за всички времена.

За разлика от повечето известни личности, Грета Гарбо води доста уединен начин на живот. Тя изключително рядко дава интервюта, не отговаря на писма на феновете си и не дава автографи, което й печели прозвището Сфинкса.

Грета Гарбо преживява няколко лични загуби в началото на престоя й в Америка и те завинаги белязват живота й там с меланхолия. Актрисата за малко не се омъжва за актьора Джон Гилберт през 1926 година, но в последния момент се отказва. Така Грета Гарбо никога не се омъжва и няма деца, но различни източници й приписват интимни отношения с известни мъже и жени през 20-те и 30-те години.

Gres-Greta-Garbo-Collection

Аликс Гре облича в елегантните си драперии много кино звезди и кралски особи от своето време. Заедно с Марлене Дитрих, Грета Гарбо е една от най-известните клиентки на модна къща Гре. Затова не е чудно, че след серията от три парфюма, посветени на Марлене, през 2009 излиза и друга, посветена на Грета.

Mythos – Hommage a Greta Garbo е плодово-цветно ухание, въплащение на модерната младежка елегантност. Композицията е дело на Амандин Мари, асистентка на Мишел Алмерак от Robertet Paris. Връхните нотки са изцяло плодови – ябълка, портокал, черен касис и ананас, средните нотки са цветни – роза, фрезия и божур, а базата е комбинация от муск, сандалово дърво и ирис. Накратко, един нежен и лек парфюм за всякакви поводи.

Mythos идва като EDP в тежък, стъклен флакон от 60 мл. със сребърна корда и виолетов печат.

Пирамида на Mythos – Hommage a Greta Garbo

Ябълка, Портокал, Черен касис, Ананас

Роза, Фрезия, Божур

Муск, Сандалово дърво, Ирис

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: