Browse By

Реклама

Gres – Cabaret (2002)

Gres - CabaretАко може да се говори за някаква трайна тенденция в дизайнерската парфюмерия през последните години, то тя може да се обобщи с „харесай се на масовия вкус за максимум печалба“. Повечето нови парфюми са унифицирани до безличност, а шиприте твърдо останаха зад борда. Когато все пак се появи нещо встрани от модата, то става голям хит или бързо изпада в забвение, в зависимост от това колко средства са вложени в рекламата му.

Cabaret на Gres е от втората група. Цветен шипър, пуснат на пазара през 2002, той е дело на един добър нос – Мишел Алмерак, сътворил интересни парфюми като Aquawoman – Rochas, Gucci pour homme и Shiseido Zen. Cabaret обаче не е лансиран твърде упорито и днес той е познат на съвсем ограничен кръг ценители.

Вярно, хладната и блудна красота на Cabaret не е за всеки. Замислен като носталгично ароматно олицетворение на веселия кабаретен живот с шума, високия смях, дима от цигаретата и дръзкото настроение, от стряскащата кичозна бутилка до последните си нотки, той успява да задържи вниманието върху себе си и почти да достигне еталона в греховното излъчване – Boudoir на Vivienne Westwood.

Връхните нотки съдържат божур, момина сълза и роза, сърцевината е от виолетка, тамян и ирис, а основата е от амбър, пачули, муск, сандалово дърво и олеандър. Човек би очаквал парфюм в старите френски традиции – силен, цветен, крещящ, но Cabaret е доста тих и дискретен, като се има предвид пирамидата му.

Въведението в композицията е студено, леко сапунено, с роза и блед божур. Момината сълза не успява да се изяви достатъчно, за да придаде твърде много женственост на парфюма. Розата се задържа до самия край – балансирана, елегантна, изискана, мека и суха роза. В звученето се прокрадват виолетка и пудрен ирис, опушени подобаващо от тамяна. Усещането е като за бледосив муселин или коприна, нежен воал над носещата Кабаре. На някои кожи се изявява лекарствена или леко солена нотка, заради олеандъра. Завършека е от богат дървесен драйдаун, едва доловимо подсладен от амбрата, с ярко сандалово дърво и приглушено сексапилно пачули.

Пирамида на Cabaret

Божур, Момина сълза, Роза

Виолетка, Тамян, Ирис

Амбра, Пачули, Муск, Сандалово дърво, Олеандър

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: