Browse By

Реклама

DKNY – My NY (2014)

DKNY - MY DKNY

Като марка, базирана в Ню Йорк, DKNY има пословична връзка с този град. След многобройни вариации върху Be Delicious и лимитираните издания от колекцията DNKY Summer, вдъхновени от летата в Голямата Ябълка, през 2014 беше пуснат и парфюмът My NY („Моят Ню Йорк“), трибут към градския дух и енергията на града. Лице на парфюма е актрисата и певица Рита Ора. Тя е млада, модерна и дръзка и по нейните думи уханието е „чиста енергия в бутилка.“

DKNY MY NY Rita Ora

DKNY – MY NY е разработен от Труди Лорен в сътрудничество с IFF.

Първите пръсвания отварят плодово и сладко начало, състоящо се от силна, синтетична малина и розов пипер, който приглушава сладостта и дава лек подправков характер. С напредването се проявяват свежи искри, може би галбанум, но модерен, зелен и свеж галбанум, много различен от този в ретро парфюмите.

Силно цветно сърце, все така сладко. Напомня ми на нещо, което съм носила преди няколко години, но не мога да се сетя какво точно.

Стигаме и до базата. Пачулито се промъква, отначало тихо и деликатно, но постепенно набира сила. Комбинирано с лека пудреност от ориса дава приятен кадифен ефект. My NY влиза в категорията на модерните плодови шипри, отлична комерсиална комбинация. Типична ванилия не се усеща, но базата има определен кремав завършек.

Като цяло – приятен, сравнително ненатрапчив, но все пак осезаем парфюм. Подходящ за пролетно-есенни разходки и в умерено количество за офиса. Трайност – около 4-5 часа.

Флаконът е с формата на сърце, а капачката наподобява силуета на града от сребристи небостъргачи. Като следствие от креативното изпълнение на горната част, бутонът на спрея е малко проблемен, но се преживява.

Уханието е в концентрация eau de parfum и стандартен размер флакони от 30, 50 и 100 ml. Като допълващи продукти може да закупите парфюмиран душ-гел, лосион за тяло и рол-он дезодорант.

Пирамида на MY NY

Малина, Розов пипер, Галбанум

Жасмин, Фрезия, Орис

Пачули, Ванилия, Муск, Сива амбра

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: