Browse By

Реклама

Пчелен восък

Пчелен восъкПчелният восък (Apies millifera) е субстанцията, от която всички видове пчели правят своите гнезда. Те я произвеждат от растителен восък, полен и отделян от тях секрет. Тъй като восъчните субстанции много добре абсорбират миризми, през годините пчелния восък се пропива с ароматите на прополис, мед, пчелен прашец и естествената феромонна разпознавателна миризма на пчелния рой.

Чистия екстракт се получава от разтваряне на пчелен восък, който поне няколко години се е употребявал от пчелите, в алкохол или дипропиленов гликол. Крайния резултат е плътен и златисто-амбров на цвят. Миризмата му е богата, медена, цветна, с лек животински и тютюнев нюанс. Тя се вписва добре в повечето парфюми, най-вече в средните нотки или базата, дава естествен завършек и разкошен натурален ефект на цветните парфюми.

Пчеларите добре познават миризмата на пчелния восък и я обичат. Тя действа сякаш на дълбоките инстинкти на човека – успокоява, навява асоциации за топлина и спокойствие, хармония, сигурност, същевременно и жизнерадост, като слънчев ден насред цветна градина, в който кошера жужи и хилядите кафяво-златисти пчели сноват с ароматен товар.

Парфюм с моноаромат на пчелен восък предлага Demeter Fragrances.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: