Browse By

Реклама

Синтез

Всичко е химия. От края на 19 век много от парфюмните съставки са заместени от изкуствено синтезирани еквиваленти. Това позволява да се намали цената на парфюмите, за да станат достъпни за повече хора, да се създават непостижими по естествен път композиции и да се запазят множество растителни и животински видове от експолатация за козметични цели.

В парфюмната индустрия текат непрекъснати скъпо струващи проучвания, които целят да открият нови и интересни нотки. Когато това стане, високи технологии се ангажират, за да започне масовото производство на откритата молекула в чист и стабилен вид.

Процеса на синтез варира в зависимост от сложността на откритата съставка. Например, за да се стигне до синтез на дървесни нотки от гераниол, са необходими хлорация, дестилация, циклизация, хидрогенация, естерификация и др. като целия процес на получаване на използваем материал се проточва до 6 мес.

За да се понижи цената и да се подсигури отлично качество на крайния продукт, важно е цялото производство да е максимално оптимизирано. В днешно време близо 50% от съставките на парфюмите са изкуствени.
.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: