Browse By

Реклама

Yves Saint Laurent – Belle d’Opium (2010)

Yves Saint Laurent - Belle d'OpiumBelle d’Opium е създаден през 2010 година от Онорин Бланш и Алберто Морияс. Той идва цели 33 години след оригинала, с обещанието да бъде „следващото поколение“ на запомнящия се и категоричен Opium. За съжаление, във вечната дилема между гений и достъпност, стремежът към силни продажби отново е наклонил везните към масовия вкус. Belle d’Opium е модерен, приятен и дискретен парфюм, подходящ за офис и същевременно чувствен, но дълговечните фенове на стария Опиум го приеха като поредната обида към любимеца си, след реформулирането му.

Парфюмът е ориенталско-цветен, със силни плодови и амброви акценти. Започва доста сладко, със захарна праскова и сочна мандарина, много подобно на Euphoria, Black XS и други популярни ухания. Сърцето е  цветен букет от лилия и бели цветя, с едва доловими балсамови и опушени нотки. Създателите предвидливо са приглушили всичко, което може да надвика общата композиция или да подразни, а също и да придаде на парфюма някаква отличителност и характер. Базата е дървесно-сандалова. Трайността е сравнително добра.

Belle d’Opium се предлага в разфасовки от 30, 50, 100 мл. Флакона е изпълнен в невероятно красиво индигово синьо, със златна капачка и златен кръг.

Пирамида на Belle d’Opium

Гардения, Лилия, Мандаринов портокал, Бели цветя

Праскова, Тамян, Тютюн, Пипер, Плодови нотки, Наргиле

Пачули, Сандалово дърво, Амбра, Опушени нотки

One thought on “Yves Saint Laurent – Belle d’Opium (2010)”

  1. Кинча Пеева says:

    Въпреки че е поредният от серията модни напоследък ухания, тип Sensuous Noir (когото аз оплюх за безхарактерност), за разлика от него, Belle d’Opium е запомнящ се, елегантен, добре прилягащ и неусетно ми влезе под кожата. Един красив парфюм, така бих го определила. Предполагам, че феновете на класическия Опиум наистина са разочаровани по много подобен начин, по който аз, като фенка на класическия Sensuous бях разочарована от „черния“ му вариант. И двата парфюма правят ясно изразен завой от подправки към пачули, което за мен в единия случай е фатално, а в другия случай прави разликата между едно от най-гадните ухания (каквото за мен е Опиум) и много привлекателен аромат, за какъвто смятам Belle d’Opium. За съжаление, пускането му у нас за пролетта (при условие, че официално е пуснат за есента и зимата на миналата година) го прави почти неадекватна покупка на прага на летния сезон…

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: