Browse By

Реклама

Tom Ford – White Patchouli (2008)

Tom Ford - White Patchouli packБялото пачули на Том Форд излиза официално на пазара през Септември 2008. С него дизайнера търси „да освободи пачулито от клишетата и да го представи в една нова форма – чисто, изискано, искрящо“. Композицията е заигравка от бели цветя, пачули, божур, бергамот, жасмин, роза, кориандър, тамян, семена от амбрет и светла дървесина. Шишенцето е като антитеза на Черната орхидея – изчистено, но издържано в млечно бяло със златиста плочка за името.

Рекламната кампания е в черно и бяло, нейно лице е певицата Erykah Badu. Ако Black orchid залита към разкош и мистичност, то White patchouli търси ефекта на семплия шик. Композицията започва малко дръзко, но бързо притихва. Присъствието на пачулито е трайно и дълбоко, до самия край, смесено с подправени цветя и укротен тамян, цялото усещане е за една композиция без резки амплитуди, но със силно въздействие. Основата стои леко унисекс, дори мъжки, но в никакъв случай грубо.

White patchouli е налично в опаковки от 30 мл, 50 мл и 100 мл, както и 150 мл. лосион за тяло.

* Пачулито в основата дава основание парфюмът да се класифицира като шипър, но заради цветята и мускусния слез някои източници го причисляват към цветно-дървесните парфюми с муск.

Пирамида на White patchouli

Бергамот, Божур, Кориандър, Жасмин

Роза

Пачули, Светла дървесина, Тамян, Семена от амбрет

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: