Browse By

Реклама

Tom Ford – White Patchouli (2008)

Tom Ford - White Patchouli packБялото пачули на Том Форд излиза официално на пазара през Септември 2008. С него дизайнера търси „да освободи пачулито от клишетата и да го представи в една нова форма – чисто, изискано, искрящо“. Композицията е заигравка от бели цветя, пачули, божур, бергамот, жасмин, роза, кориандър, тамян, семена от амбрет и светла дървесина. Шишенцето е като антитеза на Черната орхидея – изчистено, но издържано в млечно бяло със златиста плочка за името.

Рекламната кампания е в черно и бяло, нейно лице е певицата Erykah Badu. Ако Black orchid залита към разкош и мистичност, то White patchouli търси ефекта на семплия шик. Композицията започва малко дръзко, но бързо притихва. Присъствието на пачулито е трайно и дълбоко, до самия край, смесено с подправени цветя и укротен тамян, цялото усещане е за една композиция без резки амплитуди, но със силно въздействие. Основата стои леко унисекс, дори мъжки, но в никакъв случай грубо.

White patchouli е налично в опаковки от 30 мл, 50 мл и 100 мл, както и 150 мл. лосион за тяло.

* Пачулито в основата дава основание парфюмът да се класифицира като шипър, но заради цветята и мускусния слез някои източници го причисляват към цветно-дървесните парфюми с муск.

Пирамида на White patchouli

Бергамот, Божур, Кориандър, Жасмин

Роза

Пачули, Светла дървесина, Тамян, Семена от амбрет

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: