Browse By

Реклама

Swiss Arabian – Rasheeqa

RasheeqaRasheeqa на Swiss Arabian е парфюм в типично ориенталски формат – чисто парфюмно масло, което не се пръска, а се нанася със стъклена пръчица, разфасовка от 20 мл. в красива бутилка със златни орнаменти и положена в кутийка, която да радва и очарова. Уханието въплащава грацията на жената от кралски произход, жена пленителна и изящна, изпълнена с достойнство и великолепие, премерена във всичко.

Парфюмът съдържа много роза. Но не лека и искряща, а тежка, сериозна роза. С развитието на аромата, тя олеква малко и при нея идват и другите цветя, зюмбюл, жасмин и момина сълза, като извадени от ориенталска градина. Мазни, плътни, добре балансирани, цветята преливат без превес на определена съставка, освен една лека зелена горчивина, като смачкано стъбълце на нарцис или момина сълза. Точно тази комбинация в средните нотки прави парфюма да звучи като някои известни класики от 70-те години на 20-ти век.

Интересно е едно развитие на две нива на парфюма, което отсъства при дизайнерската западна парфюмерия. На втори пласт, силно летлив и почти недоловим, се разпръсква уханието на диня и други водни плодове. Този пласт е сочен и ефирен и се носи съвсем лежерно, небрежно, отделен от маслената тежест, с едно такова отношение сякаш казва „О, аз не съм оттук, нямам нищо общо“. Такава лекота не съм усещала в никой съвременен парфюм. Дори само заради нея си струва да се пробва.

Основата изчезва твърде бързо, сякаш изпита от жадната кожа. Най-продължителна като усещане е средата, около 5-6 часа.

Пирамида на Rasheeqa

Роза

Роза, Водни плодове, Зюмбюл, Жасмин, Момина сълза

Кедър, Сандалово дърво, Орис, Муск, Амбра

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: