Browse By

Реклама

Pierre Balmain – La Mome (2007)

La Mome (“Хлапето”) е дамски парфюм, представен през 2007. Той е посветен на Едит Пиаф и излиза по време на заснемането на филм за нейния живот, режисиран от Оливър Дахан. Филмът печели 2 Оскара, 5 Сезара, 3 Чешки Лъва и награда Златен глобус. Главната актриса Марион Котияр печели награда за главна женска роля.

La Mome обаче някакси не успява да улови духа на Едит Пиаф. Нейният живот е труден и ужасно нещастен. Родена е буквално на улицата, отраства сред отрепки, ражда на 17, а две години по-късно дъщеря й умира. Омъжена е 2 пъти, но мъжете в живота й носят само болка. Борба, непрестанна борба и сърцераздирателни загуби, това е съдбата на Едит Пиаф. Но тя пее от сърце и предава емоциите си на своите слушатели, като магия.

Човек би очаквал поне парфюм, носещ духа на годините, в които е живяла – 1915-1963 – като Bandit или Tabac Blond, но La Mome е сякаш твърде женствен и срамежлив. Вместо да пее, да крещи, той нашепва. Къде е агресията, къде са силата и страстта на Едит Пиаф, къде са задимените клубове, пушека, кожата, секса?

В La Mome може би липсва категорично послание, вдъхновение, прилика с великата певица, на която е посветен, но все пак той е топъл и мускусен, красив и чувствен, ориенталско-подправков с носталгичен ретро полъх.

Композицията започва с плодово-подправкова импресия, обгърната и затоплена от смолистата топлина на смирната и опопонакса. Анималистичната нотка на сивата амбра е потушена до рехава сянка, централна роля играят розата и виолетката, леко напудрени от ирис. Ароматът има определен гурманд аспект, леко сиропен, мек, сочен и плодов, но без да отива твърде далеч. Просто един спокоен и уютен парфюм.

La Mome е изключително подходящ за есенно-зимния период и семейна, интимна обстановка.

Трайността е отлична, а флаконът е безспорно привлекателен.

Парфюмът се разпространява като 50 мл. и 100 мл. Eau de Parfum. Първоначално е пуснат като лимитирана серия от 50 мл, а вече е достъпен и за масовия потребител. Лесно се открива в международните онлайн магазини и е на разумна цена (около $30 за 100 мл).

Пирамида на La Mome

Фрезия, Роза, Розов пипер

Роза от Дамаск, Малина, Виолетка, Смирна

Муск, Ирис, Амбра, Опопонакс

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: