Browse By

Реклама

Missoni – Acqua (2007)

Aqua-Missoni

Acqua е един от най-новите парфюми на италианската модна къща Missoni, късче от духа на Средиземноморието, освежаваща комбинация от цветя, плодове и морски нотки.

Рекламата е заснета от Мерт Алас и Маркус Пиго в семейното имение на фамилия Мисони в Сардиния, а моделът е Маргарита Мисони, внучка на основателите. Уханието е анонсирано през Юли 2007 година, парфюмер е Морис Русел от Symrise.

Началото е искрящо и свежо, пъпешово-динено, с пикантен, почти пиперест бергамот и остър нарцис. Грейпфрута не сладни и не искри като типичен цитрус, а само леко смекчава зеленината. Странна пластмасова нотка се завърта за минути и после изчезва.

В развитие аромата се разводнява, става разхлаждащ и енергизиращ, чист и бистър, акватичен, но без солено-горчивата нотка на Aquawoman – Rochas. Свеж жасмин, сапунена момина сълза и случаен полъх на божур оформят цветното сърце, което заглъхва до дървесна виолетка.

Acqua е достъпен като 30 мл, 50 мл. и 100 мл. тоалетна вода в лазурно тумбесто бутилче със златиста капачка, коралов стоп и типичната за Мисони плетка, вградена в дъното като декорация. Трайността е забележителна, над 8-9 часа. Цената е сравнително висока, почти шанелска, освен ако не намерите някое изгодно предложение в Ebay.

Пирамида на Acqua

Пъпеш, Грейпфрут, Бергамот, Нарцис

Божур, Фрезия, Виолетка, Момина сълза

Жасмин, Ирис

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: