Browse By

Реклама

Missoni – Acqua (2007)

Aqua-Missoni

Acqua е един от най-новите парфюми на италианската модна къща Missoni, късче от духа на Средиземноморието, освежаваща комбинация от цветя, плодове и морски нотки.

Рекламата е заснета от Мерт Алас и Маркус Пиго в семейното имение на фамилия Мисони в Сардиния, а моделът е Маргарита Мисони, внучка на основателите. Уханието е анонсирано през Юли 2007 година, парфюмер е Морис Русел от Symrise.

Началото е искрящо и свежо, пъпешово-динено, с пикантен, почти пиперест бергамот и остър нарцис. Грейпфрута не сладни и не искри като типичен цитрус, а само леко смекчава зеленината. Странна пластмасова нотка се завърта за минути и после изчезва.

В развитие аромата се разводнява, става разхлаждащ и енергизиращ, чист и бистър, акватичен, но без солено-горчивата нотка на Aquawoman – Rochas. Свеж жасмин, сапунена момина сълза и случаен полъх на божур оформят цветното сърце, което заглъхва до дървесна виолетка.

Acqua е достъпен като 30 мл, 50 мл. и 100 мл. тоалетна вода в лазурно тумбесто бутилче със златиста капачка, коралов стоп и типичната за Мисони плетка, вградена в дъното като декорация. Трайността е забележителна, над 8-9 часа. Цената е сравнително висока, почти шанелска, освен ако не намерите някое изгодно предложение в Ebay.

Пирамида на Acqua

Пъпеш, Грейпфрут, Бергамот, Нарцис

Божур, Фрезия, Виолетка, Момина сълза

Жасмин, Ирис

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: