Browse By

Реклама

Marc Jacobs – Daisy Dream (2014)

Marc Jacobs - Daisy dreamMarc Jacobs пусна Daisy Dream, поредна вариация върху оригиналния Daisy от 2007, точно навреме за летния сезон на 2014. С присъствието на кокосова вода и уистерия в пирамидата, той събуди любопитството на феновете и беше очакван с нетърпение. Парфюмерите зад новото ухание са Алберто Морияс и Ан Готлийб.

Трябва да се признае, че дизайнерът на бутилката се е справил на ниво. Флаконът е от гладко, тумбесто стъкло, украсено с бели релефни маргаритки, пристегнато кокетно със златна лента на гърлото. Ефектът „уау“ се допълва от светлия, небесно-син цвят на парфюма, който носи асоциации за слънчев летен ден на открито, изпълнен с емоции. Това е флакон, който моли да бъде взет в ръка и може да украси всяка тоалетка.

Самият парфюм е много приятен, жизнерадостен и безобиден. Повече плодов, отколкото цветен, летлив, нежен, подходящ за всякакви поводи. В първите 20-тина минути най-осезаеми са къпината, много лека, почти розова на усещане, както и сочна круша. Усещането за лекота е подсилено от цветно-водната нотка на уистерията. Средата е чиста и сапунена, а кокосовата вода се оказва не типичен кокос, а по-скоро едва доловим кремав нюанс, така че в парфюма няма нищо плажно. Базата е дискретна.

За съжаление трябва да кажа, че Daisy Dream не се отличава от десетките други плодово-цветни парфюми. Очарователен е, но не наистина интригуващ. Красив на вид, но не запомнящ се. Трайността се движи около 2-4 часа, което според мен е малко за парфюм с такава цена, и се налага да се подновява през деня. Наличен е в разфасовки от 30, 50 и 100 мл, душ-гел и лосион за тяло от 150 мл.

Пирамида на Daisy Dream

Къпина, Грейпфрут, Круша

Уистерия, Жасмин, Личи

Муск, Кокосова вода, Бяло дърво

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: