Browse By

Реклама

Marc Jacobs – Daisy Dream (2014)

Marc Jacobs - Daisy dreamMarc Jacobs пусна Daisy Dream, поредна вариация върху оригиналния Daisy от 2007, точно навреме за летния сезон на 2014. С присъствието на кокосова вода и уистерия в пирамидата, той събуди любопитството на феновете и беше очакван с нетърпение. Парфюмерите зад новото ухание са Алберто Морияс и Ан Готлийб.

Трябва да се признае, че дизайнерът на бутилката се е справил на ниво. Флаконът е от гладко, тумбесто стъкло, украсено с бели релефни маргаритки, пристегнато кокетно със златна лента на гърлото. Ефектът „уау“ се допълва от светлия, небесно-син цвят на парфюма, който носи асоциации за слънчев летен ден на открито, изпълнен с емоции. Това е флакон, който моли да бъде взет в ръка и може да украси всяка тоалетка.

Самият парфюм е много приятен, жизнерадостен и безобиден. Повече плодов, отколкото цветен, летлив, нежен, подходящ за всякакви поводи. В първите 20-тина минути най-осезаеми са къпината, много лека, почти розова на усещане, както и сочна круша. Усещането за лекота е подсилено от цветно-водната нотка на уистерията. Средата е чиста и сапунена, а кокосовата вода се оказва не типичен кокос, а по-скоро едва доловим кремав нюанс, така че в парфюма няма нищо плажно. Базата е дискретна.

За съжаление трябва да кажа, че Daisy Dream не се отличава от десетките други плодово-цветни парфюми. Очарователен е, но не наистина интригуващ. Красив на вид, но не запомнящ се. Трайността се движи около 2-4 часа, което според мен е малко за парфюм с такава цена, и се налага да се подновява през деня. Наличен е в разфасовки от 30, 50 и 100 мл, душ-гел и лосион за тяло от 150 мл.

Пирамида на Daisy Dream

Къпина, Грейпфрут, Круша

Уистерия, Жасмин, Личи

Муск, Кокосова вода, Бяло дърво

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: