Browse By

Реклама

Laura Biagiotti – Venezia (1992)

Когато навън е леко заскрежено, а въздуха е студен и влажен, най-накрая е дошло времето на Venezia! Да си сложиш ориенталско-дървесен парфюм насред лято е кощунство, липса на здрав разум и елементарен инстинкт за самосъхранение. Определени парфюми, като Venezia и Organza Indecence, като сурови цветя разцъфват само и единствено в студа.

След първото пръсване, черния касис се мярка за секунда и отстъпва място добре балансиран микс от останалите плодово-пикантни връхни нотки. Доминира тъмната слива, носеща далечна прилика с Poison – Dior. Парфюмът обаче е твърде дървесен, за да бъде усетен като вкусен, а присъства и лекарствена, леко химична нотка.

Началните нотки се задържат поне час и много плавно преливат в равномерна, топла, цветно-подправкова среда, над която се извисява кедъра. По отчетливия си кедър Venezia напомня Couture! – Moschino, който също е един забележителен италиански парфюм. Кедъра, заедно с канелата образува разпознаваемия и ценен шлейф. Прехода към базата е също много плавен, на кожата остава дъхава сандалово-ванилена смес с канела, изключително нежна и съблазнителна. Цивета едва се долавя като едно мръсно и анималистично ударение на композицията.

Venezia е траен, сложен и богат парфюм за истински ценители. Мистерия остава какви цифри от продажбите и маркетингови решения са принудили Laura Biagiotti да спре производството му. Съществува преиздаден вариант на Long Lost Perfume, но по мнения на запознати, той се отличава от оригиналната версия.

Статията е за вариант Eau de Toilette, съществува легендарно красив чист парфюм на Venezia, който все още се намира в Ebay на много сериозни цени.

Пирамида на Venezia

Манго, Черен касис, Слива, Прасова, Зелени нотки, Османтус, Бергамот, Гераниум

Карамфил, Ирис, Амбра, Канела, Жасмин, Иланг-Иланг, Кедър, Роза

Сандалово дърво, Бобова тонка, Муск, Бензоин, Ванилия, Цивет

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: