Browse By

Реклама

Lalique – Amethyst (2007)

Lalique – AmethystAmethyst – Lalique е създаден под дръзкия девиз „Подвеждащо искрен, естествено луксозен, опасно пристрастяващ“.

Нос на композицията е Натали Лорсън, която е създала за Lalique – Encre Noir и Perles de Lalique. Уханието има приятно плодово начало. Усещането е като хладен натурален сок – черен касис и червено грозде, сочно, вкусно, възкиселичко. В развитие доминира свежа роза, леко пиперена, с блед божур на заден фон. Завършека е от муск и ванилия, силно сапунест. Трайността на парфюма е добра. Ако плодово-цветните парфюми са вашата група, то струва си да пробвате и Аметиста.

Парфюмът идва като 50 мл. и 100 мл. парфюмна вода, 200 мл. мляко за тяло и 50 мл. парфюмен екстракт в кристална луксозна бутилка, вдъхновена от „Thorns“, уникален аксесоар за баня по дизайн на Рене Лалик от 1920 година. Масовия вариант на шишето е изчистен паралелепипед в опушена лила с бледи флорални мотиви, а специалния кристален флакон за екстракта е ярко лилава сфера с капачка от кристални боровинки. През 2008 на French Fifi Awards парфюма е награден за най-добър женски флакон. Наистина, макар че едва ли ще остане като класика в парфюмната история, Amethyst е поднесен с много вкус и в типичния стил на Лалик.

Пирамида на Amethyst

Черен касис, Къпина

Божур, Пипер, Иланг-иланг, Роза

Муск, Ванилия

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: