Browse By

Реклама

Kenzo – Kenzo Amour (2006)

Kenzo  AmourДокато есента напредва и неумолимо навлизаме в хладния сезон, на ред идват нежните и гушкави парфюми, които да запълнят с топлина дните ви. А Amour е точната формула за уют, като дъхав оризов пудинг в тиха зимна неделя.

Парфюмът е създаден от Дафни Бугей и Оливър Кресп от Firmenich през 2006 година. Дафни Бугeй е позната главно от работата си за DSQUARED2, а Оливър Кресп има сериозен набор разработки, сред които хитове като Angel – Thierry Mugler, Nina – Nina Ricci, Midnight Poison – Dior. Идеята на Amour е да бъде докосване на екзотиката и духовността на Азия. Разбира се, все пак Кензо Такада (Kenzo) е японец.

Връхните нотки на парфюма са хелиотроп и плумерия, силно ванилено-бадемово начало. Средните нотки са деликатен бял чай, черешов цвят и франкинсенс, вид тамян, който леко опушва и балансира сладостта от другите съставки. Основата е оризово-млечна ванилия и дърво танака, с мирис подобен на сандалово дърво и амбра.

Бутилката е създадена от Карим Рашид, в три различни разцветки в зависимост от количеството – вишнево за 30 мл, бяло за 50 мл. и ярко оранжево за 100 мл. Според дизайнера това са цветовете на романтична Азия. Птицата, разперила цветни криле върху външната опаковка символизира „страстната любов и свободата да пътуваш“.

Пирамида на Kenzo Amour

Плумерия, Хелиотроп

Бял чай, Черешов цвят, Франкинсенс

Ванилия, Ориз, Дърво Танака

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: