Browse By

Реклама

Jean Charles Brosseau – Ombre Rose (1981)

Jean Charles Brosseau – Ombre RoseOmbre rose („Розова сянка”) е богато пудрено ухание, което много подхожда на студения сезон. Дълги години Бросо обмисля как да комбинира носталгията по детството с класическата елегантност, вечерни коктейли и кожени палта. Накрая през 1981 година идеята му получава реализация и Ombre Rose излиза на пазара.

Ароматът е по-скоро уютен, отколкото сексапилен, много класен и умерено старомоден, в стила на Герленовата Nahema, композиран около маслена, старомодна, романтична роза, обилно напудрена със стара пудра, от онези с пухчетата. Сърцето е дървесно, с ветивер и кедър, едва освежено от иланг-иланг. Основата е силно мускусна, ирисово-пудрена, канелена, с кремов завършек от ванилия и хелиотроп. Красив шлейф, траен и женствен.

Първоначално парфюмът е пуснат ексклузивно и на доста висока цена, но впоследствие става много по-достъпен и в момента се намира изгодно. Единствено чистия парфюм продължава да държи високата си цена.

Бутилката е идентична за всички парфюми на Jean Charles Brosseau, октагон в стил Арт-деко, по модел на Mury Le Narcisse Bleu.

Пирамида на Ombre Rose

Алдехиди, Праскова, Бразилски палисандър, Гераниум

Сандалово дърво, Орис, Ветивер, Иланг-иланг, Момина сълза, Кедър, Роза

Хелиотроп, Ванилия, Муск, Канела, Бобова тонка, Ирис, Мед

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: