Browse By

Реклама

Gucci – L’Arte di Gucci (1991)

Larte di GucciL’Arte di Gucci е създаден сравнително наскоро, едва през 1991 година, но в същността си е далечно ехо от отминалата епоха на цветните шипри. Парфюмът попада в една парфюмна група с Knowing – Estee Lauder, Jil Sander 4 и Diva – Ungaro, така че ако познавате някой от тези парфюми, знаете какво да очаквате от L’Arte. Все пак те са само груб ориентир, парфюмът има собствена индивидуалност.

Старомоден и тежък за вкуса на модерната жена, L’Arte di Gucci е спрян от производство, но като продукт на парфюмното изкуство е много стойностен, което го прави търсен за ценителите, трудно откриваем и с висока цена.

Уханието е наситено и лъстиво, изградено около тъмна, дъхава, леко пикантна ретро роза. Тук ще отворя тъжна скоба, за българката все още е твърде пресен спомена за розовите мускалчета, затова впечетлението ми е, че на родна земя парфюми с роза не се приемат възторжено. Розите са най-силни в композицията, едва завоалирани от останалите цветни нотки, поръсени с капки гъст мед, разцъфнали сред горчив мъх и опушена кожа.

Уханието носи много категорично послание, подчертана женственост, елегантност и съблазън, подходящо е за самоуверени дами, дори и за една femme fatale. Парфюмът е силен и много траен, въпреки това подходящ дори за летни вечери. Прави забележителен шлейф.

Бутилката е дело на Серж Мансу. Флакона и лъскавата кутия на парфюмната вода са черни, със златен орнамент.

Пирамида на L’Arte di Gucci

Алдехиди, Кориандър, Плодови нотки, Зелени нотки, Бергамот

Мимоза, Тубероза, Орис, Жасмин, Момина сълза, Роза, Гераниум, Нарцис

Кожа, Амбра, Пачули, Муск, Дъбов мъх, Ветивер

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: