Browse By

Реклама

Gres – Grain de Folie (1999)

“Grain de Folie” означава „зрънце лудост” и както името му подсказва, това e един необичаен парфюм. Подобно на Missoni (2006), съставките и развитието на композицията водят до едно особено усещане за дисхармония, което не е непременно лошо, защото ви оставя в любопитство и леко недоумение.

Хммм …

Началото е цитрусово, зелено, свежо, леко киселичко и лятно, като разхладителна напитка с лед и счукани ментови листенца насред затоплена от слънцето градина. Ревенът е мек и не се натрапва. Може би точно той е често споменаваната зелена нотка на смачкани доматени листенца.

Неочаквано парфюма навлиза във втората фаза и засладнява. Сърцето е бледо, цветно, сапунесто и леко пудрено, а жасмина успява да стои наравно с божурите, без да ги подтиска и заглушава.

Основата е още по-сладка, от опияняващата бобова тонка и млечния муск. Внезапно от лятно парфюмче Grain de Folie е станал зимен, променил е своята идентичност. Въпреки това, той си остава най-подходящ за топлия сезон с перспектива за развитие и в хладно време.

За почитателите на съвремененни цветно-зелени или цветно-плодови парфюми Grain de Folie може да се стори твърде необичаен, но той има много почитатели, които се наслаждават на шизофреничното му развитие и гъделичкащата жизнерадостност, която извира от първите му нотки.

Трайността е около 6 часа.

Пирамида на Grain de Folie

Индийски лайм, Клементин, Кумкуат, Ревен

Жасмин Стефанотис, Бял божур, Цвят от босилек, Пролетна тинтява

Дървесен мъх, Млечен муск, Бобова тонка, Акация

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: