Browse By

Реклама

Gres – Grain de Folie (1999)

“Grain de Folie” означава „зрънце лудост” и както името му подсказва, това e един необичаен парфюм. Подобно на Missoni (2006), съставките и развитието на композицията водят до едно особено усещане за дисхармония, което не е непременно лошо, защото ви оставя в любопитство и леко недоумение.

Хммм …

Началото е цитрусово, зелено, свежо, леко киселичко и лятно, като разхладителна напитка с лед и счукани ментови листенца насред затоплена от слънцето градина. Ревенът е мек и не се натрапва. Може би точно той е често споменаваната зелена нотка на смачкани доматени листенца.

Неочаквано парфюма навлиза във втората фаза и засладнява. Сърцето е бледо, цветно, сапунесто и леко пудрено, а жасмина успява да стои наравно с божурите, без да ги подтиска и заглушава.

Основата е още по-сладка, от опияняващата бобова тонка и млечния муск. Внезапно от лятно парфюмче Grain de Folie е станал зимен, променил е своята идентичност. Въпреки това, той си остава най-подходящ за топлия сезон с перспектива за развитие и в хладно време.

За почитателите на съвремененни цветно-зелени или цветно-плодови парфюми Grain de Folie може да се стори твърде необичаен, но той има много почитатели, които се наслаждават на шизофреничното му развитие и гъделичкащата жизнерадостност, която извира от първите му нотки.

Трайността е около 6 часа.

Пирамида на Grain de Folie

Индийски лайм, Клементин, Кумкуат, Ревен

Жасмин Стефанотис, Бял божур, Цвят от босилек, Пролетна тинтява

Дървесен мъх, Млечен муск, Бобова тонка, Акация

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: