Browse By

Реклама

Gres – Cabotine (1990)

Gres - CabotineCabotine е парфюм за младото поколение на 90-те, създаден с много ентусиазъм и вдъхновение. Въпреки ограничената реклама, той успява да извоюва успех. Уханието е свежо, цветно, трайно, със запазената елегантност на марката Gres.

Препоръчва се проба на кожа преди покупката на Cabotine, тъй като той се оказва от капризните парфюми и се развива много индивидуално, според химията с кожата на носещия го. Върху правилния човек, парфюмът е нежен и лек, а за други може да звучи химично, алкохолно и неприятно.

Въведението е с една много отличителна цветно-алдехидна острота, последвана от кристално-зелено, свежо и чисто усещане – цветя, смачкани зелени листа и лек подправков нюанс. Основата е топла и леко креместа. Отлична трайност дори и в топлия сезон.

В центъра на композицията е джинджифиловата (пеперудената) лилия, бяло цвете с големи венчелистчета от Хималаите. Растящо в суров планински климат, то цъфти само за няколко седмици през пролетта и цветовете му траят едва по няколко часа, което прави почти невъзможно извличането на ароматно масло. Ароматния дестилат е получен чрез технологията „естествен отпечатък” и Cabotine е първият парфюм, в който се присъства пеперудената лилия.

По форма флакона наподобява ваза и е увенчан със зелена капачка-цвете.

Пирамида на Cabotine

Праскова, Слива, Зелени нотки, Кориандър, Листа на касис, Алдехиди

Иланг-иланг, Роза, Тубероза, Жасмин, Хелиотроп, Орис, Карамфил, Пеперудена лилия, Зюмбюл, Фрезия, Виолетка, Ирис

Кедър, Ветивер, Муск, Бобова тонка, Амбра, Ванилия, Цивет

One thought on “Gres – Cabotine (1990)”

  1. Каля Велкова says:

    Невероятен парфюм! Ползвам eau de parfumе от 1992 година е все още го обожавам! За съжаление не мога да го намеря в България и си го поръчвам на приятели да ми го прщат от Париж???

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: