Browse By

Реклама

Gres – Cabaret (2002)

Gres - CabaretАко може да се говори за някаква трайна тенденция в дизайнерската парфюмерия през последните години, то тя може да се обобщи с „харесай се на масовия вкус за максимум печалба“. Повечето нови парфюми са унифицирани до безличност, а шиприте твърдо останаха зад борда. Когато все пак се появи нещо встрани от модата, то става голям хит или бързо изпада в забвение, в зависимост от това колко средства са вложени в рекламата му.

Cabaret на Gres е от втората група. Цветен шипър, пуснат на пазара през 2002, той е дело на един добър нос – Мишел Алмерак, сътворил интересни парфюми като Aquawoman – Rochas, Gucci pour homme и Shiseido Zen. Cabaret обаче не е лансиран твърде упорито и днес той е познат на съвсем ограничен кръг ценители.

Вярно, хладната и блудна красота на Cabaret не е за всеки. Замислен като носталгично ароматно олицетворение на веселия кабаретен живот с шума, високия смях, дима от цигаретата и дръзкото настроение, от стряскащата кичозна бутилка до последните си нотки, той успява да задържи вниманието върху себе си и почти да достигне еталона в греховното излъчване – Boudoir на Vivienne Westwood.

Връхните нотки съдържат божур, момина сълза и роза, сърцевината е от виолетка, тамян и ирис, а основата е от амбър, пачули, муск, сандалово дърво и олеандър. Човек би очаквал парфюм в старите френски традиции – силен, цветен, крещящ, но Cabaret е доста тих и дискретен, като се има предвид пирамидата му.

Въведението в композицията е студено, леко сапунено, с роза и блед божур. Момината сълза не успява да се изяви достатъчно, за да придаде твърде много женственост на парфюма. Розата се задържа до самия край – балансирана, елегантна, изискана, мека и суха роза. В звученето се прокрадват виолетка и пудрен ирис, опушени подобаващо от тамяна. Усещането е като за бледосив муселин или коприна, нежен воал над носещата Кабаре. На някои кожи се изявява лекарствена или леко солена нотка, заради олеандъра. Завършека е от богат дървесен драйдаун, едва доловимо подсладен от амбрата, с ярко сандалово дърво и приглушено сексапилно пачули.

Пирамида на Cabaret

Божур, Момина сълза, Роза

Виолетка, Тамян, Ирис

Амбра, Пачули, Муск, Сандалово дърво, Олеандър

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: