Browse By

Реклама

Gres – A de Gres (1947)

A de GresA de Gres е един от първите парфюми на модна къща Gres, всъщност втория поред. Според официалната информация първи е Muse de Gres (1946), цветно-дървесен аромат, наречен на гръцките музи, тъй като мадам Гре имала особена слабост към Гърция и Индия. Историята на парфюма е доста неясна, няма и достатъчно информация за съставките му. По същото време Coty създава парфюм, наречен Muse – съвременно звучаща композиция от фрезия, божур, циклама, муск и кожа. Възможно е да става дума за един и същи парфюм, който е бил създаден за мадам Gres от Coty и дистрибутиран независимо и от него.

Името на A de Gres от 1947 година е препратка към Alix, предишното название на модна къща Gres. Вдъхновен от Индия и нейните тежки есенции, в точна противоположност на L’Air du Temps и Vent Vert от онова време, той е много силен, тъмен, анималистичен и чувствен парфюм. Съставките му включват: муск, сандалово дърво, кастореум, нарцис и роза.

A de Gres се радва на добър успех за известно време, но модна къща Гре изпитва финансови затруднения, затова той е спрян от производство. Вероятно за съвременния парфюмен потребител той би бил много труден за носене, остър, силен, особено в началните нотки, макар към края той да губи от своята острота и да излинява до слаба влажно-пудрена миризма.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: