Browse By

Реклама

DKNY – My NY (2014)

DKNY - MY DKNY

Като марка, базирана в Ню Йорк, DKNY има пословична връзка с този град. След многобройни вариации върху Be Delicious и лимитираните издания от колекцията DNKY Summer, вдъхновени от летата в Голямата Ябълка, през 2014 беше пуснат и парфюмът My NY („Моят Ню Йорк“), трибут към градския дух и енергията на града. Лице на парфюма е актрисата и певица Рита Ора. Тя е млада, модерна и дръзка и по нейните думи уханието е „чиста енергия в бутилка.“

DKNY MY NY Rita Ora

DKNY – MY NY е разработен от Труди Лорен в сътрудничество с IFF.

Първите пръсвания отварят плодово и сладко начало, състоящо се от силна, синтетична малина и розов пипер, който приглушава сладостта и дава лек подправков характер. С напредването се проявяват свежи искри, може би галбанум, но модерен, зелен и свеж галбанум, много различен от този в ретро парфюмите.

Силно цветно сърце, все така сладко. Напомня ми на нещо, което съм носила преди няколко години, но не мога да се сетя какво точно.

Стигаме и до базата. Пачулито се промъква, отначало тихо и деликатно, но постепенно набира сила. Комбинирано с лека пудреност от ориса дава приятен кадифен ефект. My NY влиза в категорията на модерните плодови шипри, отлична комерсиална комбинация. Типична ванилия не се усеща, но базата има определен кремав завършек.

Като цяло – приятен, сравнително ненатрапчив, но все пак осезаем парфюм. Подходящ за пролетно-есенни разходки и в умерено количество за офиса. Трайност – около 4-5 часа.

Флаконът е с формата на сърце, а капачката наподобява силуета на града от сребристи небостъргачи. Като следствие от креативното изпълнение на горната част, бутонът на спрея е малко проблемен, но се преживява.

Уханието е в концентрация eau de parfum и стандартен размер флакони от 30, 50 и 100 ml. Като допълващи продукти може да закупите парфюмиран душ-гел, лосион за тяло и рол-он дезодорант.

Пирамида на MY NY

Малина, Розов пипер, Галбанум

Жасмин, Фрезия, Орис

Пачули, Ванилия, Муск, Сива амбра

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: