Browse By

Реклама

Burberry – My Burberry (2014)

My Burberry парфюмна водаMy Burberry е есенното попълнение в парфюмната колекция на Burberry за 2014 година, с амбиции да бъде ароматен еквивалент на култовия шлифер на марката, да заеме специално място в парфюмното й портфолио и да бъде ароматен подпис за почитателите й. Името на парфюма идва от “сантименталния начин, по който хората наричат своя Burberry шлифер” – т.е. моето Burberry.

Кристофър Бейли, главен дизайнер на Burberry, казва за аромата: “My Burberry е истинското въплащение на нашата марка, в аромата, в дизайна и в отношението. Аромат, който взима пример прословутия ни шлифер, трябва да бъде изключителен във всяко едно отношение.”

Флаконът е стъклен, луксозен и тежък, Капачката му е с костенуркова шарка като копче, панделка от английски габардин краси гърлото, а кутията е в мекия бежов цвят и емблематичното каре на марката.

Нос на уханието е Франсис Куркджиян. Той казва, че за композицията е бил вдъхновен от Лондон и градските градини след дъжд, нещо модерно и същевременно традиционно, от аромата на цветя и пръст, роза и фрезия с освежаващ подправков подтон, усилени от влажността на въздуха.

My Burberry наистина прави прекрасно впечатление. Парфюмът е хармоничен, и все пак всяка нотка е достатъчно проминентна. Началото е свеж полъх, ароматът на секирче се редува със слънчев, цитрусов, почти лимонов бергамот. Сърцето е силно и цветно, с отчетлива роза и фрезия, но и с характер – една лека, мъхната тръпчивост от дюлята, горчивина от листата на гераниум и почти дървесен подтон заради пачулито. Нещо в комбинацията ми напомня за Chanel – Allure Sensuelle, най-вече по лекия землист дъх. Като качество на композицията и съставките My Burberry е толкова добър и носим, колкото новите попълнения на традиционно силни марки като Диор и Герлен.

При закупуване на най-голямата бутилка от 90 мл. в лицензиран магазин или онлайн от Burberry, клиентите ще получават безплатно персонализация – гравиране на трибуквен монограм. Налични са също така разфасовки от 30 мл, 50 мл, душ-гел, овлажняващ спрей за тяло, сапуни, както и колекционерско издание от 900 мл. на цена от 2600 евро.

My Burberry реклама Кейт Мос и Кара Делевин в рекламата на My BurberryВ рекламата на парфюма участват Кейс Мос (40) и Кара Делевин (22), модели за Burberry. През Октромври в Ню Йорк като част от рекламната кампания ще бъде пуснат специален билборд с големина 60 фута. На сайта myburberry.com, клиентите могат да публикуват инициалите си, и след отброяване в реално време, за кратко да видят на огромното табло как би изглеждала тяхната персонализирана бутилка. Подобен вид интерактивна персонализирана реклама ще върви и в интернет.

Пирамида на My Burberry

Секирче, Бергамот

Листа от геранум, Фрезия, Дюля

Пачули, Роза от Дамаск, Калифорнийска роза

2 thoughts on “Burberry – My Burberry (2014)”

  1. Маргарита Хлебарова says:

    Това, което наричате ‘сладък грах’, явно заради названието на английски, всъщност се казва секирче!

    1. Ева Михова says:

      Благодаря, Маргарита. Ще потърся и поправя там, където се среща наименованието на растението в страницата.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: