Browse By

Реклама

Том Форд печели отличие за филма си

Том Форд – режисьор, копродуцент и съавтор на сценария на „A Single Man“, спечели признание на фестивала „Златния лъв“. Филмът донесе на Колин Фърт награда за най-добър актьор на 66-ия кинофестивал във Венеция, заедно с неофициалното отличие „The Queer Golden Lion“ за филм на гей тематика. Лентата е адаптация по романа на Кристофър Ишърууд и в него участват още Джулиан Мур и Лии Пейс.

Моделиерът, известен на нашите читатели предимно с разкошните си парфюмни колекции отрича участието на „Самотен мъж“ в конкурсната програма на фестивала като гей кандидатура.

„Това не е гей история. Това, което винаги ми е харесвало в книгите на Ишъруд, е, че гей персонажите никога не се борят със своята хомосексуалност. Обществото не се отнася зле с него, въпросът не е в това дали си гей, защо си гей и какво е да си гей. Тук просто се разкриват персонажи, които просто са хомосексуални по стечение на обстоятелствата. Те преживяват съвсем нормални човешки болки и радости“, обяснява Том Форд.

Всъщност, процеса по създаването на филма значи много за Том Форд и той го приема много лично, защото открива много сходства между себе си и главния герой, университетски професор на средна възраст, който обмисля самоубийство, след като партньорът му загива в автомобилна катастрофа.

„Смятам, че много хора стигат до момент в живота си, в който си дават сметка, че може би всичко, в което са влагали усилия всъщност не ги прави щастливи. Ние живеем в бъдещето през цялото време. Винаги си мислим какво ще направим, когато се случи едно или друго нещо. Идеята на филма е точно това – да живеем в настоящето“, уточнява Форд.

А работата му допада, защото той вече обмисля и пише сценария за следващия си проект.

Успех, Том!

One thought on “Том Форд печели отличие за филма си”

  1. Buyparfumes says:

    Лично на мен филмът не ми хареса много, но парфюмите му са супер, въпреки че малко се изложи малко с колекцията White Musk, която реално е гадна, а супер скъпа. Дори там печели награда – най-голямо несъответствие между цена и качество 😀

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: